Hans Tholen gaat prinsheerlijke carnaval tegemoet!

Woensdag 12 December 2018

In het dagelijks leven heeft Hans Tholen de leiding over Van Eck Trappen & Kozijnen, maar onze technisch directeur krijgt er tijdelijk wat verantwoordelijkheden bij. Dit carnavalsseizoen heerst hij, als Prins Johannes dun Urste, over Bremspoersengat. Voor de enkeling die het niet weet: dat is de carnavalsnaam van Riethoven.

Met de 48-jarige Hans als prins beschikt Riethoven over een een ervaren hoogheid. Hij zwaaide twee carnavalsjubilea (22 jaar dus) geleden ook al de scepter; toen over zijn geboorteplaats Casteren. "In de vacaturetekst van CV de Bremspoersen stond dat prinselijke ervaring een pre was", zegt Hans, die 11 (!) jaar in Riethoven woont. "Ik vermoed dat dat de doorslag heeft gegeven."

De ambitieuze Hans wil nog niet te ver vooruitlopen op de toekomst. "Het is goed denkbaar dat ik over een x-aantal jaren naar bijvoorbeeld Amsterdam of Groningen verhuis, zodat ik daar ook mee kan strijden om de prinsentitel. Het is altijd mijn ambitie geweest om mezelf ook boven de grote rivieren te profileren en met mijn cv moet dat lukken. Maar eerst wil ik de klus in Riethoven klaren en bewijzen dat ik, net als de producten van Van Eck, uit het juiste hout gesneden ben."

Naar het overzicht