Ferrari onder de houtbewerkingsmachines op weg naar Son

Dinsdag 14 Maart 2017

De levering staat gepland voor oktober 2017. Dan wordt de productiehal van Van Eck Trappen & Kozijnen uitgerust met een splinternieuwe machine. Niet zomaar een, maar de BMH Windowmaster 40 van Bos Machines: de Ferrari onder de houtbewerkingsmachines.

“De Windowmaster 40 kan eigenlijk alle houtbewerkingen uitvoeren”, vertelt Hans Tholen (foto), technisch manager van Van Eck. “De machine vervangt meerdere machines. Bovendien beschikken we straks weer over een up-to-date profielenbestand.”

Dat laatste is volgens Hans Tholen nodig in het kader van passief bouwen, zoals dat genoemd wordt. “Geluids- en warmte-isolatie spelen een steeds grotere rol in woning- en utiliteitsbouw. Dat heeft dan weer invloed op bijvoorbeeld glasdikte. Met de nieuwe machine kunnen we alles conform de laatste vereisten en normen afstellen. Er rolt straks als het ware een kant en klaar bouwpakket uit de machine; de verschillende profielen hoeven straks alleen nog maar in elkaar gezet te worden.”

Als de nieuwe machine eenmaal operationeel is, heeft dat voor de afnemer voordelen. Tholen: ,,De klant is al kwalitatief hoogwaardige producten van ons gewend, maar we kunnen straks profielen met nóg strakkere detailleringen leveren. Daarnaast zijn er dan geen wissellatten meer nodig.”

Ook voor Van Eck verandert er het een en ander wanneer de Windowmaster 40 eenmaal draait. ,,We kunnen straks efficiënter werken. De nieuwe machine neemt het werk van mensen gedeeltelijk over, maar we hebben een flexibele cultuur. We gaan ervan uit onze productie straks te kunnen verhogen, waardoor we alle mensen hard zat nodig hebben. Met de aanstaande levering van de Windowmaster 40 zijn we helemaal klaar voor de toekomst.”

Naar het overzicht